Antrenorii romani scoliti la Ajax Academy
dec 12, 2013

In perioada 6-8 Decembrie 2013 ‘’Asociatia George Ogararu’’ impreuna cu Ajax Academy au organizatla Amsterdam un curs de perfectionare pentru antrenorii romani.

In cadrul cursului participantii, romani ce antreneaza atat in Romania cat si in tari precum Germania, Anglia sau Norvegia, au beneficiat de experienta Ajax pentru a-  si imbogati cunostintele si viziunea despre fotbal.

In timpul prezentarilor tinute de catre coordonatorul academiei, Edie  van Schaick impreuna cu seful departamentului de scouting Ronald de Jong si antrenorul asistent al Jong Ajax, George Ogararu antrenorilor li s-au dezvaluit secretele din spatele marelui succes al clubului olandez . Au fost expuse metodele de lucru, criteriile de selectie ale jucatorilor, strategia si nu in ultimul rand stilul de joc atat de apreciat in intreaga lume.

De asemenea antrenorii romani au putut interactiona direct, pe teren cu antrenorii Ajaxului cu scopul de a primi informatii ‘’la cald’’ despre scopul si planul antrenamentelor in curs de desfasurare.

In egala masura participantii au observat meciurile oficiale ale tuturor categoriilor de varsta din cadrul academiei dar si cele ale primei echipe a Ajaxului contra celor de la NAC Breda, un meci spectaculos castigat de gazde cu scorul de 4-0.

Un lucru deosebit, care nu era inclus in program dar care a fost posibil mai ales datorita relatiei apropiate dintre Frank de Boer si George Ogararu, a fost participarea intregului grup la sedinta de pregatire a echipei mari dinaintea meciului de Champions League contra AC Milan.

Deoarece cursul s-a bucurat de un real succes, antrenorii gasind aceasta experienta mai mult decat necesara in dezvoltarea lor ca profesionisti, ‘’Asociatia George Ogararu pentru cultura si sport’’ are satisfactia de a-si fi adus aportul la imbunatatirea nivelului antrenorilor, respectiv fotbalului romanesc si va repeta acest proiect in primavara anului 2014.

Antrenorii despre curs:

‘’Pentru mine a fost o experienta utila si foarte interesanta din toate punctele de vedere. In primul rand am aflat cum fuctioneaza si mai ales principiile uneia dintre cele mai mari academii din lume. Apoi pot spune ca am intalnit oameni extraordinari, profesionisti si dispusi sa raspunda la orice fel de intrebare legata de stiulul de joc, metode de lucru, mentalitate, scouting etc’’

Valentin Badoi, antrenor CS Buftea

‘’Timp de 3 zile am trait o experienta frumoasa,la cursul de antrenori organizat de domnul George Ogararu in cadrul academiei Ajax Amsterdam. Am avut un program bine pus la punct. Trei zile in care am invatat metodica ,modelul si stilul de munca ,,marca,,Ajax! Totusi, pt.mine, ramane inca vie, amintirea copiilor care de la varste fragede invata sa se bucure de fotbal! Multumesc si continua sa impartasesti si celorlalti din experienta ta George! Curespect,Alin D.’’

Alin Dinca antrenor de portari, Borussia Dortmund

‘’Nu l-am cunoscutpe George pina acum, dar va spun ca este un profesionist desavirsit. “Coach assistant” la echipa secunda a celebrului club, este foarte respectat de cei din familia Ajax. Pentru ca aceasta echipa este cu adevarat o familie, cum nu am vazut decit, poate, la Barcelona. Organizare, educatie fotbalistica, profesionalism, programare in detaliu a intregului proces de activitate pe termen lung, seriozitate, disciplina si multa pedagogie. Asta am vazut si am simtit aici.

Felicitari George pentru modul in care ne-ai primit si ai organizat  cursul. Ne-am dezvoltat! E momentul sa faci si in Romania asa  ceva!!’’

Ciprian Urican, antrenor si lector al Scolii Federale de antrenori a FRF

‘’A fost o onoare pentru mine sa pot intra pe portile Academiei Ajax. Apoi am avut ocazia sa vad cum se organizeaza Academia si care sunt principiile lor despre cresterea jucatorilor! A fost un curs foarte benefic pentru ca am reusit sa vad live, ceea ce inseamna profesionalism si cultura fotbalistica, si nu in ultimul rand, sa am ocazia de a vedea cum gandesc cei mai buni!

Iti multumesc pentru sansa acordata si sper ca pe viitor sa mai putem tine legatura pentru un alt curs’’

Mihai Mandru antrenor SG Kirkhardt